torsdag 16 september 2010

Tipsen fortsätter att ramla in till den Allierade Journalisten

Bea: Jag har allid uppfattat Uppdrag Granskning som ett ljus i mediemörkret. I kväll blev jag dock förbluffad. Man däckade oppositionen genom att i tur och ordning såga Miljöpartiet(Maria Wetterstrand), Socialdemokraterna(Bodström) och V(Ohly) under ett och samma program (Uppdrag Granskning onsdags kväll). Angreppen görs med optimal verkan endast 4 dagar innan valet och ger alliansen de vulgära argument som är alliansens kännemärke. Josefson kanske villl vara neutral genom att publicera pendangen till valstugereportaget som sänkte M. I så fall är medelvärdet noll sedd över ett intervall av 8 år. Ett beundransvärt tålamod. Sedd i ett kortare perspektiv bör Josefson få dagens Megafon.

Anonym: Och när kommer det en kommentar om Expressens etta idag torsdag? En intern mätning från de rödgröna som inte ens presenteras detaljerat på parti bli toppnyhet. Megafon på den?

Maria: SVT Rapport körde ett inslag igår (15 sep) som fick mig att gå i taket! Angående riskkapitalbolagets utnyttjande av skolpengen i vinstsyfte. Uppläsaren påstår att detta är extra graverande för de Rödgröna och visar sedan ett klipp med Maria Wetterstrand där visserligen denna fråga diskuteras men samtidigt verkar klippet helt taget ur sitt sammanhang, sedan följer ett klipp där en journalist jagar Thomas Bodström med frågan om varför han valt att sitta med i Pysslingens styrelse, varvid Bodsröm inte vill svara på frågan just där och då. Eftersom Det talas tyst om att det var regeringen Bildt som införde skolpengen år 1992 och att privatiseringsivern uteslutande kommer från högerblocket blev jag förbannad. Syftet med inslaget kan ju bara vara att svärta ner populäre Maria Wetterstrand (som över huvud taget inte hade något med saken att göra) och att ställa Bodström och Socialdemokraterna i dålig dager. Bildts inblandning i Lundin Oil som jag anser vara en stor skandal utan like, kan ju sättas i jämförelse med att sitta med i Förskolorna Pysslingens styrelse. Därför förtjänar Rapport och SVT en megafon tycker jag.

Henrik S (14/9): Ni har med allra största sannolikhet redan uppmärksammat det. Om inte, titta gärna på Aftonbladets etta i dag (strippa på V-fest) och Expressens dito (alkohol till unga på S-fest). ”Det finns ingen konspiration”, sade Jan Helin och Thomas Mattsson unisont under PK-debatten på Kulturhuset i Stockholm i går. Intressant då att båda har för De rödgröna väldigt komprometterande toppnyheter redan dagen efter. Intressant också att Helin och Mattsson bara pratade nyhetsvärdering under samma PK-debatt. Nyhetsvärderingen är det väl ingen som har kritiserat? Presentationen, som ju fokus borde ligga på, nämndes inte med ett andetag.

Joakim S (13/9): Jag läste om er blogg på Aftonbladet och tyckte att ni kan vara rätt media för att lyfta just den här pinsamma biten av "journalistik" utförd av ingen mindre än Niklas Svensson på Expressen
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2132639/tittarna-reinfeldt-var-bast-i-debatten
och som även till viss del hakades på av aftonbladet i artikeln:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7771535.ab
Det som jag främst reagerar mot är hur stämningen och vad som hände utanför studion så starkt skiljer sig från verkligheten. Enligt Svensson har följande skett:
"Utanför tv-huset väntade sent i går kväll hundratals ungdomar från partiernas ungdomsförbund SSU och MUF.För Mona Sahlin var de få stegen från entrén till livvaktsbilen en pärs. Hon hånades av motståndarna och fick eskorteras till bilen av flera vakter. Fredrik Reinfeldt, som var utmattad efter duellen, valde att lämna tv-huset bakvägen."
och man använder även denna bild för artikeln: http://static.expressen.se/polopoly/bilder/2010/09/13/1.2132690TS1284356338590_slot100slotWide75ArticleFull.jpg
I verkligheten skedde något helt annat, nämligen följande:
SSU var uppskattningsvis dubbelt så många som MUFarna och Fredrik Reinfeldt möttes av burop som "Hycklare" och "Var är jobben Reinfeldt". Reinfeldt går ut samma väg som Sahlin(nämligen genom huvudentren) och är på väg in i bilen men väljer istället att stiga in i bilen ca 20-30 meter bort så att MUF kan följa efter honom och då tas Expressens bild som jag tidigare länkat till. SSUarna delar då upp sig och stjäl den av MUF tidigare ockuperade platsen till vänster om ingången också och således skapar man fri lejd och hejaklack åt Mona när hon kommer ut, även om ett par MUFare lyckades trycka sig fram bland SSUarna.

Mona N (13/9): Nerikes Allehanda hade en valguidebilaga den 9 sept. 2010. Bilagan innehöll bla 5 stora annonser, Hemtex, Lantmännen, KD, Moderaterna samt Alliansens vänner!