måndag 13 september 2010

Med anledning av att den Allierade Journalisten skriver en artikel på Aftonbladet Kultur ramlar tipsen in om artiklar och journalister som borde premieras med en Megafon. Här några exempel:

Fredrik H tycker att DN Ekonomi ska få en Megafon
Det är så sjuk överrepresentation på positiva borgerliga nyheter. Ibland är det så vinklat så man undrar om det är rena beställningsjobb av alliansen. Varje dag när man läser Expressen, DN, SvD och Aftonbladet så häpnas man över nyheterna som nästan ALLTID är negativa för de rödgröna och positiva för Alliansen. Ta bara detta exempel från igår i DN Ekonomi: Hur vinklad är inte denna artikel om att få alliansens politik att framstå som att det gynnar familjen:
http://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/familjen-en-av-valets-vinnare-1.1168531

Markus F om kvällstidningarna
Jag funderar på varför kvällstidningarna bara sekunder efter en debatt låter väljarna sätta plus eller getingar på Mona och Fredrik. MUF har organiserat sig och står för säkert 25 000 av klicken på förstasidorna. Detta kan man läsa sig till i bloggar och på Facebook.
Redaktionerna måste ju känna till detta, jag har mailat dom men inte fått något svar.Camilla A rekommenderar en Megafon till SVT Agenda
jag tyckte det var märkligt av SVT:s Agenda att söndagen närmast före ett val ge det ena blockets finansministeralternativ, dvs Anders Borg, fritt spelrum i programmet. Megafon på det?

Elisabeth N om sanning och lögn i pensionsfrågan
Vet inte var det här hör hemma för det hörde vi i Reinfeldts Almedalstal. Han påstår att de Rödgröna vill påföra pensionärerna en extra pensionärsskatt. Enligt rödgrönas kansli är det en ren lögn.

Vi har upprepade gånger ringt moderaterna (olika personer/kanslier) och blivit lovade svar. Till slut förra veckan (v.36) återkom en kvinna och gav förklaringen att Rödgrönas sänkning av a-kassan kommer att få betalas av pensionärer.
Detta är inte heller sant.

Det här visar att Sveriges Statsminister kan på bästa sändningstid stå och ljuga svenska folket rakt upp i ansiktet utan att någon media reagerar.

Mia J om att DN Ekonomi är värd en Megafon
DN Ekonomi i helgen, man drar stort på den lyckliga familjen som fått det bättre ekonomiskt med alliansen. Den arbetslösa kommer sist av alla (kolla rubriken)-
Sen kommer räkneexemplen. Där är det konstigt att alla tidningar alltid räknar med på den högsta möjliga a-kassan, som man har i typ 100 dagar. Blir man långtidsarbetslös hamnar man till sist på 65-procentig ersättning. Det berättas aldrig.

Märkligt också att ingen av er journalister ställer motfrågor till Reinfeldt, när han säger att högre skatt för sjuka och arbetslösa lönar sig i form av fler jobb.
Ingen bemöter det med "men vi har ju massarbetslöshet".

Maria K om mediernas analys av Reinfeldts och Sahlins debatt
Igår i Aktuellt får Fredrik sista ordet två gånger i debatten mot Mona. Därefter recenseras den, i Agenda, av två personer som inte gillar det rödgröna samarbetet. Birger Schlaug och en kvinna från Expressen. Alla jag har pratat med anser att Sahlin gjorde sin starkaste insats hittills och att hon vann debatten. ändå heter det i DN, SvD och Expressen att Reinfelt vann debatten, trots att Sahlin var "oväntat stark".

Stefan S vill ge Lars Adaktusson en Megafon
Jag vet inte varför men Lars Adaktusson ljuger om att Lars Ohly valde Iran framför Israel, som han har sagt efter Göran Hägglunds lögner om detsamma: http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2131157/hagglund-ohly-har-valt-iran-fore-israel

Här finns inspelningen från 2010: http://www.youtube.com/watch?v=7sCIiMnwjrM

Vem kan anse att Lars Ohly väljer Iran i inslaget? Och notera Lars Ohlys reaktion när Adaktusson hävdar att han för ett år sedan valde Iran (för i utfrågningen 2010 tycker Adaktusson uppenbarligen att Ohly inte väljer men senare hävdar han ändå att Ohly gjorde det). Lars Adaktusson - en megafon?