måndag 12 juli 2010

Alliansens vänners allra påstridigaste ungtupp

Henrik Brors är så pass selektiv i sin politiska rapportering att han kommer ut som en av Alliansens Vänners allra påstridigaste ungtuppar. De rödgröna partierna inledde politikerveckan i Almedalen med att deklarera att de ville göra Almedalsveckan till en välfärdsvecka, vilket de sedan gjorde. I sin nyhetsartikel Utspel om ”flumskola” Almedalens eftermäle lyckas han ordentligt med sitt uppsåt: ”De borgerliga framträdde som välfärdskramare, de rödgröna som betygskramare”. Så märkligt det kan bli i Brors upp- och nervända värld.

Nej Brors, eftermälet från 2010 års politikervecka i Almedalen kommer tyvärr att handla om brottsmisstankarna mot Moderaternas f d minister Sven-Otto Littorin. Kommer han nu att få ett gredelint kuvert från justitieminister Beatrice Ask med följande budskap: ”Du är misstänkt för att vara ute och köpt sex”?

Bildanalys: Som vanligt väljer DN bilder noggrant. Miljöpartisterna Eriksson och Wetterstrand hallelujar, Gudrun Schyman eldar, Mona Sahlin skyms av sitt eget namn, Lars Ohly finns inte med. Alliansens partiledare framträder glada, harmoniska och trovärdiga.

Dagens Nyheters Henrik Brors är väl värd sin Megafon idag. Grattis!