tisdag 20 juli 2010

DN Ekonomi gör ogenerad reklam för alliansens politik

Dagens Nyheters ekonomidel har nu dragit kampanjandet inför höstens val genom att skrämma med att de rödgröna kommer att ta bort skatterabatten för hushålls nära tjänster.

Några citat från de två artiklarna:
”Fortsätter det i den takten är branschens årsomsättning uppe kring 2,3 miljarder kronor, varav hälften alltså utgör statens bruttokostnad i form av uteblivna skatter.”

”Cirka 11.000 personer uppges arbeta inom branschen, varav hälften på deltid. Rut har skapat arbetstillfällen för grupper som annars har svårt att komma in på den vita arbetsmarknaden – ungdomar passar barn, inte sällan parallellt med studier, och invandrare med bristande utbildning och dåliga kunskaper i svenska får jobb som städare.”

”Enligt en undersökning från Demoskop skulle efterfrågan minska hos 65 procent av köparna.
Fyra av tio skulle helt tappa intresset för vita hemservicetjänster om de blev dubbelt så dyra.”

”Utan rutavdraget skulle det kosta oss 900 kronor att gå på bio. Det klarar vi inte”, tillåts Sara Strand säga som bor med man och barn ”i en stor sekelskifteslägenhet på Östermalm”.

Och Lars-Johan Strand får slutordet i artikeln och ska lösa ungdomsarbetslösheten på regeringens önskade vis:
”Ungdomar söker jobb med ljus och lykta. Då kan vi antingen ge dem lön under bordet, utan sociala skyddsnät, eller visa dem att vi lever i ett välfärdssamhälle där alla ska jobba lagligt.”

En mening finns med om varför de rödgröna är kritiska till RUT.

Dagens ogenerade Megafon går till Tove Nandorf.