torsdag 25 februari 2010

Karin från Expressen (?) får sin rättelse publicerad

Expressens Karin (?) hjälper ”Den allierade journalisten” med Anders Jonssons CV mm. Redaktionen tackar så mycket för rättelsen och ber om ursäkt för misstaget. Att Jonsson slutat på Expressen förändrar dock inget i sak. Bara för att han har tillåtits kampanja på Expressens nyhetssidor ska han väl inte per automatik få göra det på Sveriges Radio? Tyvärr Karin, du lyckas inte ta Megafonen från Nina Benner, Chefredaktör för Godmorgon Världen!, som vann sin andra Megafon nedan under rubriken Godmorgon Världen! låter Anders Jonsson kampanja under oberoende flagg.

Karins rättelse: ”Anders Jonsson lämnade Expressen sommaren 2008, och är i dag frilans. Om han har någon politisk bakgrund att diskutera i sammanhang som dessa, så torde det vara hans engagemang i SSU vid 80-talets början. Han har hur som helst aldrig haft den liberala ledarsidan på Expressen som uppdragsgivare.

Under sin tid på Expressen var Anders Jonsson oberoende kommentator på nyhetsplats. Han har inte ersatts. I stället har Expressen lanserat två krönikörer/tyckare som diskuterar politikens skeenden från varsin politisk horisont. Den ena är Marie Söderqvist som levererar åsikter från höger. Den andra är Lotta Gröning, som levererar åsikter från vänster. Lotta Gröning används också som profilerad samhällskommentator i tidningen på nyhetsplats.”